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Last weekend I was in Quito to attend my uncle Galo's wedding vow renewal ceremony. On that sunny sunday, my family and I went for a walk through the historic center of Quito because we wanted to visit a tradicional sweets fair.
Quito: capital de Ecuador |
Estas son los dulces tradicionales capitalinos que tuvimos la suerte de degustar:
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These are the tradicional sweets of Quito we've got the chance to taste:
Buñuelos: Un postre típico de la época navideña
Sweet fritters: A typical Christmas dessert.
Yummy! |
Pristiños: Masas de harina fritas servidas con miel de panela
Pristiños: Fried flour dough with some brown sugar honey
They're my favorite! |
Maíz tostado con panela: También conocido como "caca de perro"
Sweet corn: Also known as "dog poop"
Don't be fool by its name, it's delicious |
Chicha de jora: Bebida ancestral indígena
Maize chicha: Native ancestral beverage
Not for every taste! |
Empanadas de queso: Servidas con azúcar encima.
Cheese patty: Sprinkled with sugar on top.
They are huge! |
fruit salad |
Higos confitados
Candied figs
Too sweet for me |
Galletas con manjar bañadas de chocolate
Milk jam cookies covered in chocolate
Manzana cubierta de chocolate
Chocolate apple
Cuuute! |
Cáscara de naranja con chocolate.
Chocolate covered orange peel.
Colaciones: Maní y miel
Colaciones: Peanuts and honey
Quesadillas quiteñas
Rosero: Refrescante bebida de maiz con frutas.
Rosero: Refreshing drink made of corn and fruits.
Tamal de gallina: Delicia envuelta en hojas de plátano.
Chicken tamale: Delicacy wrapped in plantain leaves.
Turrones: De maní, almendras o macadamias.
Nougats: With peanuts, almonds or macadamia.
Cerramos nuestro mini tour gastronómico con empanadas de morocho y sánduches de pernil de El Pretil, una tradicional confitería en la Plaza Grande.
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We finished our gastronomic mini tour having some morocho patties and pork leg sandwiches from El Pretil, a traditional sweet shop at Plaza Grande.
Empanadas de morocho
Sánduche de pernil
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